Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" - Oradea
m_prezentare
Istoric

  Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" este o institutie de invatamant in plina afirmare, intr-o dinamica alerta. Scoala s-a infintat prin Ordinul nr.53/1968 al Ministerului Industriei si Contructiilor de Masini si Ordinul nr. 2173/1968 al Ministerului Invamantului ca scoala profesionala pe langa Uzina "Infratirea" Oradea, pentru pregatirea muncitorilor calificati.
Nou infiintata institutie scolara s-a dezvoltat puternic in anii urmatori, ca dotare, numar de elevi, profile. Din anul 1976 scoala a primit denumirea de Liceul de Mecanica nr. 2, avand primele clase de liceu, iar in 1978 a marcat prima promotie a Liceului Industrial "Infratirea".

   Pe tot parcursul anilor sediul scolii noastre a ramas neschimbat , str. Poienitei nr.25 Oradea.
   Dupa 1989, grupul scolar cunoaste o restructurare profunda, pentru a se putea adapta noilor cerinte de pe piata muncii. Au fost realizate si au inceput cursurile claselor cu profil economic, informatica (liceu zi, seral, scoala postliceala), iar scoala profesionala a fost orientata pe profile noi: ospatar,bucatar, frizeri-coafori, mecanici auto, etc.
   Din 1993, Grupul Scolar "Infratirea" isi schimba numele in Grup Scolar "Mihai Viteazul" Oradea.
Din anul 2002 Grupul Scolar "Mihai Viteazul" Oradea devine, prin ordonanta de la Ministerul Educatiei si Cercetarii, Colegiul Tehnic "Mihai Viteazul" Oradea
   Astazi in scoala functioneaza 77 clase din care la liceu zi 32 de clase, liceu seral si frecventa redusa 21 de clase, la profesionala 18 clase (din care 3 clase in limba maghiara) iar la postliceala un numar de 6 clase.

   Colegiul nostru a inceput prin a fi o scoala cu profil industrial dar dezvoltandu-se a ajuns sa fie o scoala dinamica care isi pregateste elevii in cele mai diferite domenii. Unul dintre cele mai dezvoltate domenii este Informatica , la care avem dotari excelente , binenteles celelalte profile neavand de suferit.